Jozef Roelens ontvangt achterstallige facturen van overleden naamgenoot uit Gits

Redactie KW

Jozef Roelens uit Hulste wordt al twee jaar lang geconfronteerd met achterstallige elektriciteitsfacturen op naam van de overleden Jozef Roelens uit Gits. “Ik moest al de dokter opzoeken door een te hoge bloeddruk !”

Jozef Roelens woont met zijn echtgenote Magda Dutoit in de Hyacintenlaan 12 in Hulste. “Twee jaar geleden kregen we een brief van een advocatenbureau in de bus met de melding dat er dringend nog twee facturen bij Electrabel betaald dienden te worden, samen goed voor 245,42 euro. Het betrof elektriciteitsverbruik in de Gitsbergstraat 32 in Gits, waar we nooit woonden. Trouwens, we waren nog nooit klant bij Electrabel.”

Jozef trok naar Gits en leerde daar dat in de Gitsbergstraat 32 zijn naamgenoot Jozef Roelens woonde, die enkele jaren geleden overleed. Jozef uit Hulste : “Blijkbaar gebeurde er een identiteitsverwisseling met mijn Gitse naamgenoot, die van het OCMW leefde. Zijn woning werd ondertussen al gesloopt. Op die plaats rezen appartementen uit de grond met een winkel op de gelijkvloerse verdieping.”

“Twee jaar geleden faxten we brieven naar het advocatenbureau en namen we contact op met Electrabel, waar ze beloofden dat alles in orde zou komen. Twee jaar lang hoorde ik er niets meer van, maar verleden week viel er weer een brief van het advocatenbureau in de bus. Daarop werd gedreigd met een rechtszaak. Heel die zaak is niet goed voor mijn bloeddruk, ik zocht al de dokter op.”

Ondertussen zouden zowel Electrabel als het advocatenbureau bevestigd hebben dat ze fout zaten en dat er geen verdere vervolging gebeurt. Wordt dus, hopelijk voor de Hulstse Jozef Roelens, niet vervolgd… (Joost Decorte)

Uitgebreide versie Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 12 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier