Jozef en Marie-Anne Vanpeteghem hebben honderdste zorgboerderij

Redactie KW

Vorige zomer huldigde minister Kris Peeters de 200ste erkende zorgboerderij in Vlaanderen. Op dinsdag 7 oktober was het feest bij Jozef en Marie-Anne Vanpeteghem in de Veldstraat 2 waar de honderdste zorgboerderij uit West-Vlaanderen werd gevierd.

Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen worden opgevangen en die opvang bestaat erin dat zij meedoen met de gewone activiteiten op het bedrijf. Onder de brede waaier van kwetsbare groepen vallen onder andere mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, personen met een psychiatrische problematiek, jongeren met problemen op school, thuis of in de instelling waar ze verblijven, ouderen en mensen in kansarmoede.

De honderdste zorgboerderij in West-Vlaanderen werd erkend bij Jozef Vanpeteghem en Marie-Anne Vanlerberghe uit Oostnieuwerke. Zij runnen reeds 29 jaar samen hun land- en tuinbouwbedrijf dat momenteel honderd varkenszeugen telt evenals serres waar sla en tomaten gekweekt worden. Jozef en Anne-Marie zijn allebei geëngageerd in het verenigingsleven van Oostnieuwkerke, onder andere als bestuurslid van de KVLV en de Landelijke Gilde. (Davy Parmentier)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 10 otkober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier