Joyce Van Rijkel net geen Beste Hobbykok van Vlaanderen

Redactie KW

Joyce Van Rijkel uit Menen is niet in de voetsporen van de Roeselaarse Claudia Allemeersch kunnen treden. Joyce moest in de finale nipt de duimen leggen tegen Johan Engelen. Toch kijkt ze heel tevreden terug op haar deelname.

Over de reden waarom ze verloor heeft Joyce een eenvoudige uitleg :

„De stress ! Ongetwijfeld de stress. Ik was ontzettend goed voorbereid maar ik ben er op een bepaald moment helemaal onderdoor gegaan.”.

De finale is ondertussen al een tweetal weken geleden opgenomen. Joyce Van Rijkel heeft opnieuw de draad van het dagelijkse leven opgenomen. Ze kan opnieuw rustig thuis komen en genieten van haar man en kinderen. „Neen, ik ben helemaal niet ontgoocheld. Ik heb een ongelooflijk parcours afgelegd. Ik behaalde als tweede een ticket voor de halve finale en als eerste een ticket voor de finale.”

„Ik zie het als een pak onbetaalbare kooklessen gegeven door twee topchefs.”

Voor de finale moesten zowel Johan Engelen als Joyce Van Rijkel een aperitiefhapje, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert klaarmaken. Ze moesten dat nu eens niet voor de chefs alleen maar voor vijf personen klaarmaken. Aan tafel zaten naast Sergio Herman en Peter Goossens die een bordje deelden ook de vier laatste afvallers of Daphne, Kim, Filip en Jeroen. De twee finalisten kregen de opdracht om de gasten te verrassen. Joyce koos voor een aperitiefhapje met paling en serveerde een hapje met rode biet en eentje met komkommer. Meteen een knipoogje naar de uitzending rond paling in ‘t groen. Als voorgerecht koos ze voor rauwe zeebaars. Het hoofdgerecht bestond uit duif met aardappelmousseline en erwtencrème. Het dessert draaide rond de ingrediënten appel en hazelnoten. „Ik heb zowel van de chefs als van de medekandidaten goeie kritiek gekregen. Alleen was die van Johan net iets beter.” …

(Lien)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier