Joyce Van Rijkel in halve finale Beste Hobbykok van Vlaanderen

Redactie KW

Eerst wel, dan niet en nu weer wel: Joyce kreeg dinsdag de halvefinaleplaats terug die haar de week voordien werd afgenomen door de heren sterrenchefs Herman en Goossens. En zo zijn ze nog met vier voor de titel van ‘Beste hobbykok van Vlaanderen’ (VTM). Scoort West-Vlaanderen na Claudia twee op twee?

Joyce is bij de laatste vier in ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’, al was het spannend. Vorige week verloor ze haar ticket door een ondermaatse prestatie, maar dinsdagavond zette ze een en ander recht, door met een subliem menu uit te pakken. Joyce serveert volop ‘topgerèch’jes’, wij serveren jullie alvast enkele quotes uit het uitgebreide gesprek dat we deze week met haar hadden.

Of Joyce nog goed slaapt :

„Mijn dromen zijn de voorbije weken vooral gefixeerd op eten (lacht). Als mijn man vraagt waar ik aan zit te denken, heeft het altijd met eten te maken. Het laat me niet meer los.”

Over de stress die bij koken komt kijken :

„Koken moet ontspannend zijn en dat is het ook, behalve op het einde, als alles ‘samen komt’. Dan krijg ik altijd een beetje stress, want: zullen ze het wel lekker vinden? En met ‘ze’ bedoel ik zowel Sergio en Peter als de vrienden voor wie ik thuis kook.”

Over koken met de kinderen :

„Mijn kinderen zijn ook geïnteresseerd in koken, ja. Als ik op een zondag oud brood liggen heb en voorstel om broodpudding te maken, zijn ze telkens heel enthousiast. Dan nemen ze hun stoeltje en mogen ze mama helpen. En dan is het natuurlijk ruzie wie het ei mag breken, wie er de melk mag bij doen… Maar het blijft altijd een vrolijke bedoening.”

Of Sergio Herman nu echt zo’n lekker stuk is :

„Het is een kóókprogramma. Daar ben ik niet mee bezig. Dat Sergio de vrouwen vaak met ‘schatje’ aanspreekt? Volgens mij praat hij tegen alle vrouwen zo. Als hij het over een sexy saus heeft, dan heeft hij het ook echt over de saus, niet over de persoon die ze heeft klaargemaakt.”

(MiCo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’ : elke dinsdag om 20.45 uur op VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier