Jos, vaste omroeper Nacht van West-Vlaanderen is niet meer

© Johan Sabbe
Redactie KW

Jos Van Compernolle, al jarenlang de vaste omroeper op de Nacht van West-Vlaanderen, die nota bene vanavond plaatsvindt in Torhout, is woensdagnacht thuis in Koekelare overleden aan een hartstilstand.

De 34e Nacht van West-Vlaanderen zal er vanavond één zijn zonder Jos Van Compernolle. De trouwe omroeper zorgde vele jaren in zijn eigen amusante stijl voor de ambiance én de nodige informatie voor wie het wedstrijdverloop wilde volgen. Aandachtige luisteraars konden meer dan eens in een deuk liggen met zijn grapjes. “Aan de eigenaar van de wagen met nummerplaat QDFAQDFAFEAEFDDFADFDFDAD-3548468434868846848648: gelieve dringend uw wagen te verplaatsen, uw nummerplaat belemmert de weg voor de deelnemers”, bijvoorbeeld. Of ook een vaste ‘running gag’: enthousiast “en daar zijn dan…!” aanheffen, het publiek reikhalzend laten rechtveren om de eersten te zien arriveren, en besluiten met een commerciële boodschap van een sponsor à la “…de broodjes van bakkerij Wilfried.”

Woensdagnacht overleed de goedlachse man echter aan een hartstilstand, twee dagen voor hij voor de zoveelste keer zou kunnen schitteren. De organisatie zal vanavond het publiek oproepen om luid voor Jos te applaudisseren, als een laatste postume eerbetoon.

Jos Van Compernolle is 61 jaar geworden. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

(FJA/JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier