Jos Delbeke uit Heestert speelt belangrijke rol op klimaatconferentie Warschau

© EU/Shimera/Etienne Ansotte
Redactie KW

Binnenkort is er weer een jaarlijkse klimaatconferentie. Een belangrijke rol zal weggelegd zijn voor Jos Delbeke uit Heestert, want hij is directeur-generaal klimaat van de Europese Commissie. “Een weg terug is er niet meer, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de klimaatwijziging niet nog sneller gaat.”

Al jarenlang wordt gediscussieerd over de opwarming van de aarde. Klimaatconferentie na klimaatconferentie mislukt of brengt niet de broodnodige consensus tussen de VN-landen. Binnenkort is het weer van dat. Dan vindt de conferentie plaats in Warschau. “Gelukkig komen de leiders tot het besef dat het anders moet”, zegt Jos Delbeke uit Heestert, de directeur-generaal klimaat van de Europese Commissie.

“We moeten vanuit Europa nu geen mirakels verwachten. Wij hebben zelf een paar tientallen jaren nodig gehad om tot het besef te komen en maatregelen te nemen. Nu moeten we de leiders van de nieuwe grootmachten China, India, Brazilië en Zuid-Afrika ook de tijd gunnen om te wennen aan deze milieuagenda.”

Lees het volledige interview met Jos Delbeke in de Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 18 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier