Jörg Monar wil Europacollege van Brugge een duidelijker profiel geven

Redactie KW

Het Europacollege in Brugge heeft een nieuwe rector, de Duitser Jörg Monar.

Jörg Monar is een academicus, oorspronkelijk een geschiedkundige, maar daarna doorgeschoven naar recht en politiek. Sinds 1991 is hij ook als professor verbonden aan het Europacollege. Zijn rectorschap ziet hij als een uitdaging. Europa verkeert in crisis, en kan -zeker nu- op niet veel vertrouwen rekenen van de inwoners, of het nu Belgen of Grieken zijn. Daar moet het Europacollege en de studenten, aan verhelpen.

Jörg Monar : “Wij willen dat ze begrijpen dat er uitdagingen zijn en we willen dat ze vooral op zoek gaan constructieve oplossingen. We moeten realistisch zijn, Europa is een logge constructie, een voortdurend werk, met heel wat spanningen binnen het systeem. Wij willen vooral dat onze studenten later onderdeel zijn van de oplossing en niet van het probleem”.

Profiel

De nieuwe rector wil het Europacollege binnen Brugge en de hele provincie, ook zelf een duidelijker profiel geven. Door de banden met andere hogescholen en lokale overheden meer aan te halen en ook de deuren open te zetten voor niet-studenten, op seminaries en activiteiten. Wie de nieuwe rector zelf wil horen en spreken, krijgt morgen al een eerste kans. Dan organiseert de Brugse denktank Eutopia samen met de provincie een debatavond, in het Europacollege.

(M.D./A.D.)

Jörg Monar wil Europacollege van Brugge een duidelijker profiel geven

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier