Jongetje uit Eernegem dat vergiftigd raakte is overleden

Redactie KW

Het jongetje van 9 uit Eernegem, dat een verboden bestrijdingsmiddel naar binnen kreeg, is overleden in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Het jongetje lag al enkele weken in coma, en bleef al die tijd in levensgevaar.

De jongen was gezond toen hij op 15 mei tegen zijn moeder zei dat hij buiten zou spelen, op het erf van de landbouwer bij wie zijn mama een huisje huurt. “Een kwartier later stond Aron terug binnen”, zegt ze. “Ik zag onmiddellijk dat hij iets had gepakt. Aron had moeite met ademen en kon nog amper praten.”

De moeder alarmeerde de hulpdiensten. De jongen werd bij bewustzijn naar het ziekenhuis in Torhout gebracht. “Uiteindelijk belandde hij dezelfde avond in een coma. sindsdien is hij niet meer wakker geworden.”

Onduidelijkheid blijft

De eigenaar van de hoeve, waar de moeder van het jongetje een huisje huurde, zegt dat hij niet weet dat het bewuste product -malathion- er aanwezig is. Het bleef al die tijd dan ook onduidelijk hoe het jongetje aan het product was geraakt. Het raadsel raakt nu wellicht nooit meer opgelost, nu het jongetje is overleden.

Malathion is een wereldwijd gebruikt insecticide dat in de jaren 50 op de markt kwam. Sinds december 2007 is het verboden als gewasbeschermingsmiddel in de Europese Unie.

(JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier