Jongetje uit Diksmuide op foto uit 1945 is gevonden

Redactie KW

Het is bekend wie het Diksmuidse jongetje is waarnaar Bob Bamber (89) uit Nieuw-Zeeland op zoek was: René Stroobant, bekend als de socialistische vakbondsman van de failliete Boelwerf in Temse.

Bob Bamber (89) uit Nieuw-Zeeland was op zoek naar een René die in 1945 ongeveer vijf jaar oud was en in Diksmuide woonde. De Nieuw-Zeelander verbleef na de Tweede Wereldoorlog als soldaat in het Britse leger in Diksmuide. Het Diksmuidse jongetje was als erelid opgenomen in de eenheid van de Nieuw-Zeelander.

Het verhaal van een kleine jongen die René heette en die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in een uniform in Diksmuide rondliep, deed bij een aantal mensen een belletje rinkelen. René Stroobant woonde in zijn kinderjaren in de Generaal Baron Jacquesstraat, in de omgeving van het college waar de Engelse eenheid van Bob Bamber gestationeerd was.

Later werd René Stroobant in heel Vlaanderen bekend als de socialistische vakbondsman van de failliete Boelwerf in Temse. Het ziet er naar uit dat er mogelijk weer een ontmoeting volgt tussen hem en Bob Bamber.

(DD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier