Jongetje (8) uit Steenokkerzeel komt om onder landbouwwerktuig

Redactie KW

Een jongetje van 8 uit Steenokkerzeel is zondagavond omstreeks 20 uur in de Larestraat in Oostkamp om het leven gekomen nadat hij onder een omgevallen landbouwwerktuig klem kwam te zitten. Dat zegt het parket van Brugge.

Het knaapje was samen met zijn vader naar Oostkamp gekomen voor een motorcross. Het jongetje moet even aan de aandacht van de vader zijn ontsnapt. Het knaapje belandde rond de boerderij naast het crossterrein waar verscheidene landbouwwerktuigen stonden opgesteld. Wat er exact gebeurde, is nog niet duidelijk, maar het jongetje kwam terecht onder de hefvork die gebruikt wordt om balen stro te verplaatsen. Het jongetje raakte met zijn hals gekneld onder de vork.

Het was een van de andere toeschouwers die het jongetje aantrof. Politie, brandweer en de helikopter van het medisch urgentieteam (MUG) snelden toe. Bij aankomst van de hulpdiensten verkeerde het jongetje al in levensgevaar. Het overleed even later. De identiteit van het jongetje werd nog niet vrijgegeven. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier