Jongerensite Westoek.be kaart fuifproblemen aan

Redactie KW

Het uitgaansleven in de Westhoek zit in het slop. Vooral in Koksijde, Veurne en Nieuwpoort is de ontevredenheid bij de lokale jeugd groot. De jongerensite Westoek.be trok aan de alarmbel en publiceerde een oproep aan de betrokkenen om in overleg te treden met elkaar.

Ze hebben op donderdag 26 februari ook een Facebookgroep opgericht, die op het ogenblik van publicatie van deze krant al meer dan duizend leden telt.

„We willen er met onze oproep alleen voor zorgen dat er een dialoog komt tussen de jeugd en de politici uit de regio. Het zou heel triestig zijn als we zelf iets zouden moeten ondernemen”, klinkt het bij Wouter Verheecke en Ernest Houbaert van Westoek.be

„Weten hoe je een fuif of feestje moet organiseren is één zaak, je moet het natuurlijk eerst mogen…” schreef hij www.westoek.be. „De laatste weken maken de politiekers en/of politie het de organisers wel erg lastig om hun plannen te kunnen uitwerken, zodat ook de feestgangers maar moeilijk aan hun trekken komen.”

Er kwam heel wat reactie op het artikel. Op het moment van publicatie van deze krant zijn er al 46 reacties geteld. De Facebookgroep die dezelfde dag werd opgericht, telt al meer dan duizend leden. Het is duidelijk dat de problematiek leeft onder de jonge bevolking in de Westhoek. (Tim Vansteelandt)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 6 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier