Jongerenbende die brutale overvallen pleegde in Kortrijks centrum voor rechter

Redactie KW

In Kortrijk riskeert het kopstuk van een bende die de binnenstad gedurende maanden onveilig maakte door brutale overvallen te plegen, vier jaar cel. “Het was zo erg dat politie en media de mensen moesten oproepen om ‘s avonds in Kortrijk niet meer buiten te komen”, stelde de openbare aanklager tegenover het kopstuk van de bende, een 20-jarige, afkomstig uit Burkina Fasso.

Het kopstuk stond samen met een 20-jarige Menenaar terecht voor de Kortrijkse strafrechter. Het duo had onder meer een meisje dat terugkeerde van het Student Welcome Concert brutaal overvallen en geslagen met haar fietsslot. Een minderjarige hielp bij die overval. Het duo had ook nog een verpleegster overvallen, die op weg was naar haar auto. Ook een treinreiziger werd afgetrommeld omdat de man maar 4 euro kon geven in plaats van de 5 euro die de overvallers eisten.

In totaal stond de bende terecht voor 13 diefstallen, o.a. met geweld en afpersingen.

Fun

De procureur ergerde zich vooral aan het feit dat de jongeren de overvallen pleegden voor de fun. De buit was immers doorgaans heel beperkt. Het kopstuk van de bende riskeert een gevangenisstraf van 4 jaar. Uitspraak volgt halfweg januari.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad en De Weekbode Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier