Jongeren vallen kinderen KSA en Chiro aan in Poelkapelle, 3 gewonden

Redactie KW

Een drieste aanval op enkele kinderen van KSA en Chiro door lokale jongeren resulteerde vorige week vrijdag in drie gewonden in een plaatselijk café. Uit angst voor represailles wil niemand met naam en toenaam getuigen. “Dit gaat te ver. Er moet iets gebeuren, want de politie doet er alleen maar lacherig over”, aldus N.V., die Krant van West-Vlaanderen contacteerde in de hoop zo een einde te maken aan het geweld

De feiten gebeurden vrijdagavond omstreeks 22.30 uur toen enkele kinderen van 8 tot 12 terugkwamen van een uitstapje met de KSA/Chiro van Poelkapelle naar de schaatspiste in Gullegem. “Er was op dat moment een receptie van FC De Koolmijn in de Poelkring, waar ook enkele ouders van de kinderen aanwezig waren. De kinderen werden afgezet en gingen te voet, onder begeleiding van enkele leiders, naar de Poelkring, enkele honderden meters verder. Tot er plots vanuit het straatje dat naar de boltra loopt twee jongeren tevoorschijn kwamen die de kinderen wilden aanvallen. De leiders schermden de kinderen af en gaven hen de opdracht om naar het dichtstbijzijnde café te vluchten. De kinderen zetten het op een lopen naar Swingcafé De Kapelle iets verder, waarop de aanvallers de achtervolging inzetten. Ze lieten de leiders met rust en hadden het echt op de kinderen gemunt”, aldus een aangeslagen N.V, die op dat moment in de Poelkring was.

“Wij zijn Poelkapelle”

Een caféganger die wel aanwezig was in het café zag alles gebeuren. “Ze waren met drie en hadden voordien al amok gemaakt in De Kapelle”, aldus de cafébezoeker, die eveneens anoniem wil blijven. “Zonder aanleiding begonnen ze opeens met stoelen en glazen te gooien. De uitbaatster kreeg een stoel op het hoofd. Zelf werd ik ook tegen de grond geworpen. Ik snap helemaal niet waarom ze ineens zo razend waren. Volgens mij waren ze gedrogeerd. En maar roepen : ‘wij zijn Poelkapelle’. Ze gingen naar buiten en begonnen lukraak ruzie te maken en te vechten met mensen die op de Markt liepen en klanten van de frituur. Het is op dat moment dat de kinderen van de Chiro/KSA arriveerden.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier