Jongeren uit Roeselare en Izegem veroordeeld voor afpersing via TMF-chat

Redactie KW

Vijf jongeren uit Roeselare en Izegem zijn dinsdag door de Kortrijkse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen van vijf maanden tot één jaar voor een gewelddadige afpersing in Izegem.

De 23-jarige Jeffrey L. uit Roeselare deed zich via de TMF-chat voor als een meisje en lokte op 13 augustus 2010 zijn chatgenoot, die weed wilde geven in ruil voor seks, naar Izegem. Daar werd hij echter overvallen door de Roeselarenaar en zijn twee Izegemse vrienden. Ze maakten het slachtoffer zijn drugs en 190 euro cash afhandig. Ook twee meisjes uit Izegem zaten in het complot en kregen hun deel van de koek bij de verdeling van de buit.

Niet aan proefstuk toe

De Roeselarenaar die zich op de TMF-chat als meisje heeft voorgedaan, kreeg van de rechter een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een boete van 550 euro. De 25-jarige Kenny V. uit Izegem was niet aan zijn proefstuk toe en kreeg als enige een effectieve celstraf van één jaar. Alle anderen komen er vanaf met voorwaardelijke celstraffen van 5 maanden tot één jaar en boetes van 275 euro tot 550 euro.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier