Jongeren tussen 16 en 24 krijgen jongerenpas in Brugge

Redactie KW

Pakweg 13.000 Brugse jongeren tussen 16 en 24 krijgen eerstdaags een jongerenpas in de bus. Met de pas krijgen ze korting op voorstellingen of concerten van de Brugse cultuurhuizen, maar ook op een pak andere zaken zoals een abonnement van Club en Cercle en een pint in enkele Brugse cafés. Tijdens de voorstelling van de pas werd ook de vernieuwde website Brugge Leeft gelanceerd.

De Brugge Leeft Jongerenpas werd bij het begin van het academiejaar uitgedeeld aan de Brugse eerstejaarstudenten. Binnenkort krijgen alle jongeren tussen 16 en 24 die in Brugge wonen de pas in de bus. Alles samen worden er 16.000 uitgedeeld.

Voordelen

” Het is een pas met een USB stick die jongeren voor persoonlijk gebruik kunnen gebruiken”, zegt Roeland van Den Driessche, de projectverantwoordelijke. “Op vertoon krijg je bijvoorbeeld 15 procent korting bij een kapperszaak. Voor een fuif zal je binnenkunnen aan voorverkoopprijs. Bij de twee grote Brugse voetbalclubs krijg je korting op het abonnement en op het ticket en bij cafés krijg je goedkoop frisdrank en pintjes”, vervolgt hij.

Op de pas staat ook een link naar de vernieuwde site Brugge Leeft. Daarop een jongerenkalender met alle evenementen en informatie over bijvoorbeeld sportverenigingen, jeugdbewegingen en reizen op maat van jongeren. Het is Brugge Plus die zijn schouders zet onder de vernieuwde site en de pas. Brugge Plus trekt hiervoor 80.000 euro uit, geld dat ze halen bij het Stedenfonds van de Vlaamse overheid.

Jongeren tussen 16 en 24 krijgen jongerenpas in Brugge

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer hierover in het focusnieuws, vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier