Jongeren organiseren in Torhout afscheidswake voor… een treurwilg

© Johan Sabbe
Redactie KW

De inplanting van het nieuwe stadskantoor in het stadspark van Torhout zorgt ervoor dat een oude – en volgens het stadsbestuur zieke – treurwilg moet wijken. Jens Vanhaverbeke en Tim Vancouillie, die eerder al actie voerden voor het behoud van de boom, kunnen niet anders dan zich bij de beslissing neerleggen. Toch willen ze op vrijdag 2 maart een laatste eerbetoon aan de boom brengen.

“Een aantal leden van de stedelijke jeugdraad, het adviesorgaan waarvan ik voorzitter ben, heeft beloofd op vrijdag 2 maart te zullen helpen voor de concrete organisatie van de wake”, aldus Tim. “Iedereen is welkom bij de boom tussen 19 en 21 uur. Er zullen stekjes van de boom beschikbaar zijn, die gratis door verenigingen of vrienden verkregen kunnen worden. Zo kan de boom op verschillende plaatsen blijven voortleven. Ook de jeugdbewegingen kunnen die avond een stukje boom reserveren dat ze na het kappen mogen ophalen. Mocht er dan nog een deel stam overblijven, dan kan een plaatselijke kunstenaar er eventueel een kunstwerk mee creëren.”

Rond de stemmig verlichte boom komen vuurkorven. De aanwezigen mogen ook zelf een fakkel meebrengen en/of kaarsen aansteken. “Ik zoek momenteel nog enkele muzikanten om wat sfeervolle akoestische deuntjes te spelen,” aldus nog Tim.

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier