Jongeren houden drugsfeestjes aan de kust

Redactie KW

De lokale politie van de zone Vilvoorde/Machelen heeft zes jongeren opgepakt die drugsfeestjes hielden in een vakantiewoning in Middelkerke, aan de kust. Drie meerderjarigen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden, één minderjarige is overgebracht naar de jeugdinstelling in Mol en twee andere minderjarigen zijn vrijgelaten.

De lokale recherche van de zone Vilvoorde/Machelen had er lucht van gekregen dat een groepje jongeren uit de streek drugsfeestjes organiseerde aan de kust. Onderzoek leerde dat die feestjes plaatsvonden in een vakantiewoning in Middelkerke. Woensdag viel de politie de woning binnen, midden in een feestje. De agenten troffen er acht jongeren aan die zich tegoed deden aan marihuana, hasj, xtc, speed en amfetamines. De aangetroffen hoeveelheden doen de speurders vermoeden dat er ook drugs verkocht werden.

De acht jongeren werden overgebracht naar politiekantoren in
Vilvoorde, zes van hen werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat besloot drie meerderjarigen voor te leiden bij de onderzoeksrechter, die hen alledrie aanhield. Eén minderjarige moest voor de jeugdrechter verschijnen en werd in de jeugdinstelling in Mol geplaatst. De laatste twee verdachten, eveneens minderjarigen, mochten na verhoor naar huis. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier