Jongeren helpen gewonde dolfijn redden in Nieuwpoort

Redactie KW

Twee jongeren hebben in Nieuwpoort geprobeerd om een gewonde dolfijn te redden. Het dier was ter hoogte van het staketsel vast komen te zitten. Uiteindelijk moesten de jongeren hun poging staken en de brandweer erbij halen. Die slaagde er wel in om het dier terug in zee te drijven. De jongeren hebben hun avontuur gefilmd met hun gsm.

Mathias Verhaegen uit Diksmuide moet nog altijd wat bekomen van zijn avontuur dit weekend in Nieuwpoort. Hij stond toen met een vriend te vissen op het staketsel. Omstreeks half zes zag hij beweging bij de rotsen in zee. Het bleek om een gewonde dolfijn van twee meter lang te gaan die vast was komen te zitten.

De twee probeerden het dier terug in zee te duwen, maar door de koude moesten ze snel opgeven. Ze belden de brandweer en die kon na enkele mislukte pogingen het dier toch terug in zee te krijgen.

Het gebeurt wel nog dat vooral jonge dolfijnen aan onze kust aanspoelen. Vaak gaat het om zieke dieren. Het Sea Life Center raadt daarom mensen aan om hen eerst te contacteren vooraleer stappen te ondernemen.

Bekijk hier de reportage

(B.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier