Jongens uit Izegem en Kuurne verbreken Belgisch record domino

Redactie KW

In de Sint-Pietersschool in Emelgem bij Izegem hebben vier jongens uit Kuurne en Izegem vandaag het Belgisch record domino verbroken. Daarvoor moesten ze meer dan 11.600 dominosteentjes laten vallen. Meer dan vier dagen bouwden ze aan hun parcours.

Jens Demol, Lowie Beirnaert, Olivier Nachtergaele en Dimas Deganck hebben het Belgisch record domino-cascade scherper gesteld. 18.953 steentjes vielen er om, ruim 7.000 meer dan het vorige record.

Het viertal bouwde vier dagen lang aan hun dominoschouwspel. Omstreeks 15.30 uur werd de eerste steen omgeduwd. Uiteindelijk vielen er 18.953 om. Het vorige record stond op 11.600. “We hebben er een deurwaarder bijgehaald om het record vast te stellen”, aldus de vier. Het is de eerste keer dat ze zo’n hoeveelheid stenen neerpoten. “Er stonden er in totaal 22.000. Een aantal viel dus niet om.” De grote droom van de vier is meewerken om het wereldrecord te doen sneuvelen. Dit telt liefst 4 miljoen stenen. Hiervoor zal de Sint-Pietersschool waarin ze terechtkunnen wellicht te klein zijn…

(RQ/FM)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Jongens uit Izegem en Kuurne verbreken Belgisch record domino

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier