Jongen van 18 uit Diksmuide op spoed na overmatig alcoholgebruik

Redactie KW

Verschillende jongeren hebben de Oudejaarsnacht in Leuven iets te heftig gefeest, zo meldt de Leuvense politie. Niet minder dan zeven van hen moesten in de loop van de nacht naar het ziekenhuis gebracht worden omdat ze teveel gedronken hadden en niet meer op hun benen konden staan of zelfs buiten bewustzijn waren.

De eerste jongere, een 17-jarige jongeman uit Haacht, haalde zelfs het nieuwe jaar niet. Rond 23.30 uur werd hij buiten bewustzijn aangetroffen in de Muntstraat en overgebracht naar het Heilig Hart-ziekenhuis. Toen zijn ouders verwittigd werden, bleek dat de jongen eigenlijk op een familiefeest had moeten zijn, maar er daar vanonder was gemuisd.

Jongen uit Diksmuide

Een kleine twee uur later, rond 1.15 uur, vond de politie een meisje van 15 jaar uit Heverlee bewusteloos op de grond in de Naamsestraat. Zij werd naar het Heilig Hart-ziekenhuis gebracht, net als een meisje van 18 dat om 2.30 uur op de Oude Markt werd opgepikt omdat ze niet meer op haar benen kon staan en voortdurend moest braken. Rond 3 uur was het de beurt aan een 16-jarige uit Overijse en een 18-jarige uit Diksmuide om naar het ziekenhuis gebracht te worden. Zaterdagochtend rond de klok van zessen troffen voorbijgangers dan nog twee bewusteloze 17-jarigen aan, één in een bushalte in de Rijschoolstraat, de andere in de wachtzaal van De Lijn aan het station. Beiden werden naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg gebracht.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier