Jongen van 17 uit Loppem fietst straks voor goede doel naar Melbourne

Redactie KW

Op 1 juli springen Loppemnaar Wouter Cocquyt (17) en Tijl Garré (17) uit Sint-Michiels op de fiets richting Istanbul. Na de eerste 6.000 kilometer haakt Tijl af en zet Wouter solo koers naar het Australische Melbourne. Een jaar en 30.000 km later hoopt Wouter zijn fiets daar te parkeren.

Wouter Cocquyt vatte het plan op om een sabbatjaar te nemen en in twaalf maanden van Brugge naar Melbourne te fietsen. Een indrukwekkende tocht van zo’n slordige 30.000 km door 22 landen. In de eerste twee maanden wordt Wouter vergezeld door Tijl Garré.

Wouter en Tijl plannen om na 55 dagen Istanbul te bereiken. Hun route voert hen eerst naar Praag om dan via Wenen af te zakken naar Kroatië en de Dalmatische kust. Daarna gaat het richting Griekenland om uiteindelijk in Istanbul te belanden. Daar verlaat Tijl zijn compagnon en keert per vliegtuig terug. Daarna staat Wouter er alleen voor. In de volgende tien maanden zal hij Azië en Oceanië doorkruisen. Via Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Laos, Cambodja en Thailand arriveert hij in Maleisië. Daar neemt hij drie ferry’s om via Sumatra en Java uiteindelijk vanuit Bali naar het Australische Darwin te vliegen. Daarna doorkruist hij de Outback om in Melbourne zijn doel te bereiken.

Met ‘Be Ride Back’ steunen Wouter en Tijl de jonge vzw Mundoes die werkt rond een sojaproject in Burundi. Nick Rahier en Janes Zeghers, twee vrienden van Tijl, richtten deze vzw op.

(DL)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier