Jongen uit Ruiselede die jaar geleden door dak viel kan weer lopen

Redactie KW

15 maart 2010 beleefde het gezin van Robbert Frère een ware nachtmerrie. Die bewuste maandagavond viel de nu 17-jarige Robbert 6,5 meter de dieperik in, dwars door het dak van de verlaten fabriek Fripro is de Tramweg in Ruiselede. Onmiddellijk na het jammerlijke ongeval kregen zijn ouders te horen dat hun zoon gedeeltelijk verlamd zou blijven, maar dat was buiten Robberts wilskracht gerekend. Een goed jaar later kan hij zijn beide benen alweer bewegen en zelfstandig stappen.

Een opgewekte Robbert Frère begroet ons in Ruiselede. De 17-jarige jongeman zit rustig was op zijn laptop te tokkelen. Enkel de rolstoel die enkele meters verder staat, doet vermoeden dat hij een jaar geleden een dramatisch ongeval heeft gehad.

Die val door het dak ligt ondertussen ruim een jaar achter ons, Robbert. Wat herinner je er nog van ?

„Ik weet nog dat ik samen met mijnen maat Tim Vanderbeken op het dak van die fabriek ben geklommen, maar van de val zelf herinner ik me niks meer. En dat is misschien maar goed ook.”

Net na het ongeval kreeg je familie te horen dat je blijvend gedeeltelijk verlamd zou zijn.

„Maar ondertussen is mijn situatie hélemaal veranderd. Ik heb enorm veel vooruitgang geboekt en kan mijn beide benen alweer bewegen en zelfstandig stappen. Wel met behulp van krukken, maar toch. Ik wilde me absoluut niet bij de diagnose van de artsen neerleggen.”

Je revalidatie is niet ten einde, neem ik aan.

„Ik moet nog drie keer per week naar Ter Kouter, een revalidatiecentrum in Deinze en elke avond van de week trek ik naar kinesist Edward Depuydt, die hier wat verder in onze straat woont. En daar stap ik alleen naartoe, met mijn krukken. Ik moet nog extra spiermassa kweken vooraleer ik weer volledig op eigen kracht kan wandelen.”

(PHV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier