Jongeman uit Kortrijk lag in coma toen hij veroordeeld werd

Redactie KW

Een jongeman heeft dinsdag in Kortrijk beroep aangetekend tegen de effectieve gevangenisstraf van 15 maanden die hij kreeg voor een diefstal met geweld.

“Mijn cliënt heeft zelf een verschrikkelijk jaar achter de rug. Toen hij bij verstek werd veroordeeld, lag hij in coma”, sprak zijn advocate.

Zesendertig maanden cel waarvan de helft effectief voor Loritano L. en 15 maanden cel waarvan 12 effectief bij verstek voor Bjorn V.: de Kortrijkse rechter was in mei 2013 niet mals voor de twee jongemannen die het op 13 december 2012 te bont maakten in een Kortrijkse supermarkt.

Betrapt bij stelen van fles whisky

Loritano L. (19) en Bjorn V. (25) werden betrapt toen ze een fles whisky probeerden te stelen. Loritano L. ging door het lint. “Geen mens in de buurt van Loritano L. was nog veilig”, sprak de openbaar aanklager. “Iedereen in zijn buurt deelde in de brokken.”

Op het moment van de feiten waren de dieven stomdronken. Volgens de politie stond Bjorn V. wankel op zijn benen. Hij zou weggegaan zijn omdat het te lang duurde aan de kassa. Loritano L. volgde met de fles whisky in zijn binnenzak. Bjorn V. had niets bij zich. “Dus vraag ik de vrijspraak voor de tenlastelegging diefstal met geweld”, sprak de advocate van Bjorn V. “Zijn aandeel in de feiten is zeer beperkt. Het zou best kunnen dat hij verbaal agressief was maar over het gebeuren in de supermarkt kan mijn cliënt zich weinig of niets herinneren.”

“Tweemaal slachtoffer van slagen en verwondingen”

Volgens zijn advocate werd Bjorn V. in een jaar tijd tweemaal het slachtoffer van slagen en verwondingen. Toen zijn zaak behandeld werd, lag hij in coma. Op dit moment is hij nog altijd aan het revalideren. De openbaar aanklager heeft de bevestiging van het verstekvonnis gevraagd.

Vonnis op 26 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier