Jongeman overleden na klap tegen boom aan 180 per uur

Redactie KW

(UPDATE) In de Oostendestraat tussen Leke en Keiem (Diksmuide) is zaterdagmorgen een 22-jarige jongeman omgekomen bij een zwaar verkeersongeval. Hij zou ruim 180 gereden hebben.

Het ongeval gebeurde op de grens van Keiem met Leke. De wagen begon te slippen in een bocht op het grondgebied van Keiem en knalde meer dan 100 meter verder tegen twee bomen op het grondgebied van Leke. Hij kwam uit de richting van Diksmuide.
De bestuurder moet nog 23 jaar worden. Hij zou 185 km/uur gereden hebben op het ogenblik van de botsing met de twee bomen.

Dodenweg

Er werd door de brandweer nog een hele tijd gezocht in een nabije maisveld en weide naar een mogelijk tweede slachtoffer maar er werd iemand meer gevonden.De weg lag bezaaid met brokstukken en moest lange tijd worden afgesloten voor alle verkeer. Op de baan tussen Diksmuide en Leke gebeurden in het verleden al tal van dodelijke ongevallen. De meeste ongevallen waren te wijten aan overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag van de bestuurders.

Aanpassingswerken

Recent heeft men nog werken uitgevoerd om de baan veiliger te maken.Er werden snelheidsremmers, vluchtheuvels en enkele flitspalen geinstalleerd, maar blijkbaar zonder erg veel resultaat.

(JT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 20 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier