Jongeman die kusttram beschoot in De Haan voor de rechter

Redactie KW

De 18-jarige jongeman uit Klemskerke bij De Haan, die vorige zomer samen met twee vrienden de kusttram in De Haan beschoot met een loodjesgeweer, moest zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden. Hij riskeert een werkstraf.

Op 5 juli 2008 werd een ruit van een kusttram verbrijzeld nadat die was beschoten met een luchtdrukpistool. Omdat het niet de eerste keer was dat dit gebeurde, legden de chauffeurs het werk neer. Een paar dagen later konden drie jongeren, waarvan één minderjarige, opgepakt worden. Eerst ontkenden ze alles, maar uiteindelijk moesten ze toch toegeven. Slechts één van hen moet zich voor de rechtbank verantwoorden. Ook op 23 juni had de jongeman al twee tramtoestellen en drie auto’s beschoten. In een basisschool in de Haan had hij ook verschillende ramen vernield.

Alle schade is reeds vergoed, maar toch wil de jongeman zijn paasvakantie opofferen om twee weken vrijwillig voor De Lijn te werken. “Hij heeft enorm veel spijt”, zegt zijn advocaat. “Hij wil twee weken kosteloos werken voor De Lijn als morele schadevergoeding. Hij heeft een complete mentaliteitswijziging ondergaan. Vorige zomer had hij een heel slechte periode. Hij had slechte vrienden en zat aan de drugs. Ondertussen is hij opnieuw het goede pad ingeslagen.”

Op het proces ging de jongeman akkoord met een werkstraf. Op 23 april velt de voorzitster haar vonnis. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier