Jongeman die belager stak en op het hoofd stampte in Sint-Kruis, blijft in de cel

Redactie KW

Timothy R. gaf in Sint-Kruis messteken en een zware stamp op het hoofd aan de ex-vriend van een jonge vrouw die hij mee hielp verhuizen.

De Brugse raadkamer wou de 27-jarige Bruggeling vrijlaten onder voorwaarden, maar het Brugs parket tekende hiertegen beroep aan. Binnen de veertien dagen zal de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich over deze affaire moeten uitspreken. Het slachtoffer is nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Belaagde jongeman gaat in tegenaanval

De feiten deden zich voor in de Karel Van Manderstraat in Sint-Kruis, waar Timothy hielp verhuizen met een vriendin. Haar ex-vriend kwam ter plaatse en die deelde enkele rake klappen uit, vermoedelijk omdat hij dacht dat het om een nieuw lief van zijn ex ging. Daarop haalde Timothy een schroevendraaier tevoorschijn en stak zijn belager daarmee in de buik. De man viel op de grond. Vervolgens schopte hij de ex-vriend van de vrouw enkele keren hard tegen het hoofd.

In kritieke toestand

De ex-vriend raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Hij liep een hersenbloeding op en verkeert nog altijd in levensgevaar.

(SVK/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier