Jonge vrouw uit Beveren komt om bij woningbrand in Reningelst

Redactie KW

Bij een uitslaande woningbrand in de Baljuwstraat in Reningelst is zaterdagmorgen een meisje van 21 uit Beveren bij Roeselare omgekomen. De brand brak omstreeks 4.50 uur uit.

Er was eerst enorme rookontwikkeling in het huis in de Baljuwstraat, waarna de vlammen door het dak sloegen. De bewoners, een echtpaar en hun 2 zonen, konden zich in veiligheid stellen. Het was de vader die de brand als eerste heeft opgemerkt en meteen alarm sloeg.

Maar voor de vriendin van de oudste zoon kwam alle hulp te laat. Zij bleef achter in het brandend huis en kwam om bij de brand. Het slachtoffer, de 21-jarige vriendin van de oudste zoon, is afkomstig uit Beveren bij Roeselare.

De 4 gezinsleden liepen geen verwondingen op, maar werden toch overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdag werd de verjaardag gevierd van de jongste zoon. Om de weg naar Roeselare niet meer te hoeven af te leggen was de oudste zoon met zijn vriendin blijven slapen bij zijn ouders.

De korpsen van Poperinge, Reningelst, Westouter en Nieuwkerke bestreden het vuur. De weg Reningelst-Poperinge werd afgesloten voor alle verkeer.

De oorzaak van de brand zou moeten worden gezocht bij een brandende frietketel. Het huis is onbewoonbaar. Het ging om een tweewoonst. Ook het aanpalende huis liep schade op.

(EF, foto’s EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier