Jonge vrouw levensgevaarlijk gewond bij ongeval in Reninge. Aanrijder onder invloed

Redactie KW

In Reninge is donderdagavond een fietster van 21 levensgevaarlijk gewond geraakt toen zij door een aanstormende en tollende VW Golf werd aangereden op de Reningebrug in Reninge. Een ander fietster raakte gewond, een derde ontsnapte op het nimmertje. De bestuurder van de Golf reed onder invloed.

De wagen, die de fietsers aanreed, kwam uit de richting van Reninge-centrum en draaide midden de brug door een bruuske rembeweging om zijn as en kwam tot stilstand tegen de brugleuning.

Levensgevaarlijk

Door de klap werd een meisje uit Diksmuide over de stukgereden brugleuning geslingerd. Ze raakte levensgevaarlijk gewond. Een andere fietser werd licht gewond. Een derde kon net de rondslingerende brokstukken vermijden en kwam er met de schrik vanaf.

De MUG-dienst van het Jan-Ypermanziekenhuis en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Volgens het parket van Veurne reed de bestuurder – een man van 36 – onder invloed en te snel. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingetrokken.

Ravage

De ravage was enorm, de zware brugleuning werd over vele meters volledig uitgerukt, ook vlogen bloembakken die de leuning versierden metersver in het rond.

Door het ongeval was er heel wat verkeershinder op de weg tussen Lo-Reninge en Reninge-centrum.

(JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 2 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier