Jonge Pannenaren stellen denktank Dvisie voor

Redactie KW

Een groep jonge Pannenaren wil via een nieuwe website positieve voorstellen doen om tot een leefbaar De Panne en Adinkerke te komen. Initiatiefnemers Dimitri Velghe en Frederick Launoy benadrukken dat ze geen politieke ambitie hebben en ook het huidige beleid niet willen bekritiseren.

“De toekomst van De Panne en Adinkerke ligt ons na aan het hart”, klinkt het bij het duo. “We ondervonden dat vele jonge mensen goede ideeën hadden maar zich niet wilden engageren voor de politiek. Stilaan groeide het idee een onafhankelijke denktank te lanceren.”

Opbouwend werken

De groep bestaat uit mensen met een verschillende achtergrond maar met dezelfde bedoeling. “We willen op onze website talrijke thema’s of dossiers in de kijker zetten en zo tot een globale visie komen. Iedereen kan opmerkingen en suggesties op ons forum achterlaten maar we filteren wel want het kan niet dat we het huidige beleid de grond inboren. We willen wel opbouwend werken in de hoop dat de politici met onze ideeën rekening houden.”

Toegankelijkheid voor fietsers

Natuur is een eerste thema op de nieuwe website. „We hebben de mooiste natuurlijke rijkdommen van de Westkust. Een goede visie om de mensen op een verantwoorde manier van die natuur te laten genieten is dan ook belangrijk”, zegt Lieven Lanszweert. Nu kan er slechts in een beperkt aantal duingebieden gefietst worden. Volgens Dvisie is er nood aan belevingsvolle fietsverbindingen. Als voorbeeld schuiven ze het gebied bij de watertoren van de IWVA in het Calmeynbos naar voren waar een fietsdoorsteek en een mindermobielenpad gerealiseerd kunnen worden…

(GUS)

Uitgebreide versie én de andere thema’s van DVisie… in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 11 juni 2010

>> Ga eens kijken op www.dvisie.be. Je kan er de ideeën van de denktank lezen en je inschrijven op een nieuwsbrief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier