Jonge kunstenaars op Fresh

5 nationale en internationale kunstenaars tonen dit weekend hun jongste productie tijdens het kunstenfestival Fresh.
Redactie KW

5 nationale en internationale kunstenaars tonen dit weekend hun jongste productie tijdens ‘Fresh’. Ook tijdens deze zevende editie van het kunstenfestival bieden de organisatoren weer een podium aan jong talent. Opvallend is dat de kunstenaars de voorbije weken al in Kortrijk te gast waren om er aan hun productie te werken.

Het Terras_kortrijk is maar één van de blikvangers op het fresh-festival in de Kortrijkse Budascoop. De video-installatie van de Oost-Vlaamse Nele Keukelier is een bijna perfecte kopie van een montage van verborgen camera-beelden op een Oostends terras. In Kortrijk worden zowel het origineel uit Oostende als de nagespeelde film naast elkaar getoond.

Tijdens Fresh tonen nationale en internationale kunstenaars waar ze tijdens hun verblijf in Kortrijk aan hebben gewerkt. Miet Warlop bijvoorbeeld toont haar nieuwe voorstelling Springville in première. De Torhoutse geniet internationale bekendheid, maar heeft naar eigen zeggen veel te danken aan Fresh.

Organisator Buda Kunstencentrum blijft dan er dan ook bewust voor kiezen om nog jong kunstenaarstalent de plaats en de middelen te bieden om een productie uit te werken. Per jaar nodig het kunstencentrum meer dan 100 kunstenaars uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier