Jonge aannemer twee uur gekneld onder eigen tractor (Update)

Redactie KW

Zaterdagmorgen omstreeks 6.45u gebeurde langs de Diksmuidesteenweg in Oostnieuwkerke een spectaculair verkeersongeval. Een zelfstandig loonwerker uit Zarren was op weg met een lading zand naar Rumbeke toen hij ter hoogte van de bocht in Sleyhage de lading zand plots verloor.

De tractor met aanhangwagen begon in het wilde weg te slingeren. De aanhangwagen kwam boven op de tractor terecht. De tractor ging vervolgens over kop en belandde op zijn dak.

De jonge landbouwer zat geklemd onder zijn eigen tractor. De hulpdiensten uit Staden en Roeselare hadden ruim twee uur nodig om het slachtoffer uit zijn netelige positie te bevrijden. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Tijdens de reddingswerken bleef de jonge man bij het bewustzijn en volgde alle pogingen om zijn gekneld been vrij te krijgen. De drukke weg Roeselare-Diksmuide werd voor alle verkeer afgesloten. (Jos)

Update 12/10: Op basis van de eerste berichten, had dit artikel het over een 28-jarige landbouwer. Het gaat echter om een aannemer. Ook is het ongeval vermoedelijk niet toe te schrijven aan overdreven snelheid, maar aan een technisch defect. Onze excuses.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier