Jong N-VA wil premie voor studenten die thesis schrijven over Blankenberge

Redactie KW

Blankenberge heeft nood aan verfrissende, jonge ideeën om zich positief te kunnen profileren.

Dat zeggen Nadia Cloetens en Sharon Hamers van Jong N-VA Blankenberge-Uitkerke. Omwille van die ideeën lanceert de jongerenpartij een voorstel om studenten die een thesis schrijven over een aspect van het leven in Blankenberge te belonen met een premie van € 250. “Iedere stad heeft op tijd en stond nood aan nieuwe ideeën, ook Blankenberge” zegt Nadia Cloetens. “In plaats van fortuinen uit te geven aan dure consultants pleiten wij voor een andere aanpak: stimuleer studenten om wetenschappelijk onderzoek te doen naar onze stad.”

Invalshoek

“Studenten steken heel wat tijd en energie in het maken van een scriptie of thesis’, vult Sharon Hamers aan. “Zelden krijgen deze werkstukken meer aandacht dan gelezen te worden door de prof of assistent. Heel wat informatie blijft zo onbenut in boekenkasten liggen.” Volgens de jonge dames is het niet onlogisch om als stadsbestuur bij hen het oor te luisteren te leggen. Vaak benaderen studenten hun onderwerp ook vanuit een minder traditionele invalshoek dan een consultant. “Bovendien zorgen we op deze manier voor een binding tussen de student en de stad.”, zeggen zij.

Het voorstel van Jong N-VA kon op veel bijval rekenen bij de Blankenbergse N-VA-gemeenteraadsfractie die het voorstel op de agenda van de volgende gemeenteraad zette.

(A.D.)

Jong N-VA wil premie voor studenten die thesis schrijven over Blankenberge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier