Jong N-VA wil geen studentenstad Brugge

Redactie KW

(UPDATE) Jong N-VA ziet de studenten niet zo graag naar Brugge komen, zo bleek vrijdagavond tijdens een politiek jongerendebat in jeugdhuis Comma. In een reactie distantieert Jong N-VA West-Vlaanderen zich van de uitspraken.

Jong N-VA wil Brugge liefst geen studentenstad zien worden, uit vrees voor ‘Gentse toestanden’ die van Brugge een ‘anarchistische vuilnisbak’ zullen maken. Om eventuele overlast te vermijden houden we de studenten dan ook maar best buiten de binnenstad, aldus de voorzitter van Jong N-VA.

Reactie Jong N-VA West-Vlaanderen

In een reactie aan onze redactie distantieert Jong N-VA West-Vlaanderen zich van de uitspraken. “De uitbouw van Brugge studentenstad is belangrijke en noodzakelijke ontwikkeling voor West-Vlaanderen”, klinkt het in een mededeling. “De aanwezigheid van studenten in Brugge zorgt niet alleen voor een verrijking van het stadsleven. Meer nog: het is een wezenlijk onderdeel van het instrumentarium om de braindrain in de kustprovincie tegen te gaan. Bovendien kunnen studenten het lokale en regionale bedrijfsleven intellectueel ontsluiten door middel van stages en onderzoek op de werkvloer.”

Uitspraken onbegrijpelijk

Met de reactie distantieert Jong N-VA zich formeel van de uitspraken die Daniel Guerrero 12 november namens Jong N-VA op het Brugs Politiek Jongerendebat deed. Hij oordeelde dat Jong N-VA geen mogelijkheden ziet voor Brugge als studentenstad. “Onbegrijpelijk dat onze vertegenwoordiger zonder enig voorafgaand overleg dergelijke radicale stellingen uitte die haaks staan op dit breed gedragen intern standpunt.” De zaak wordt intern besproken en er wordt bekeken welk gevolg hieraan wordt gegeven.

Mag Brugge een studentenstad worden?online survey

(JVB/FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier