Jong Lendelede stelt de milieubelasting in vraag op de gemeenteraad

Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting van donderdag 17 november werd de milieubelasting voor volgend jaar vastgesteld en die blijft op 62 euro. Toch was dit niet naar de zin van oppositiepartij Jong Lendelede, die al langer dan vandaag vindt dat de Lendeledenaren teveel moeten betalen voor hun huis- en ander vuil.

“De gemeente betaalt al veel aan de intercommunale voor de containerparken en het ophalen van het huisvuil, waarom dan nog een extra milieubelasting? Bovendien vraag ik me af wat er met het geld gebeurt dat men op het containerpark nog zelf extra moet betalen voor bepaalde zaken. Gaat dat geld naar Lendelede of naar IVIO? Wij weten daar in elk geval niets van”,aldus Rik Dewaele.

“De gemeente betaalt IVIO voor het inzamelen en ophalen van het huisvuil voor de uitbating van het containerpark, de uitbating glasbollen en nog een aantal diensten, maar niet voor de verwerking van afval dat nog eens extra naar containerpark wordt gebracht”, antwoordde milieuschepen Marleen Messely. “Dat geld gaat rechtstreeks naar IVIO. Maar dat de Lendeledenaren teveel milieubelasting betalen, daar kan ik niet echt inkomen. Die milieubelasting brengt nog altijd 115.000 euro minder op dan wat wij als gemeente betalen aan IVIO.” (IB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 25 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier