Jong Keukengeweld moet jongeren warm maken voor gastronomie

Jong Keukengeweld moet jongeren warm maken voor gastronomie
Redactie KW

Jong Keukengeweld, dat is de nieuwe campagne van Tafelen in Vlaanderen om jongeren warm te maken voor gastronomie. Westtoer, Horeca Vlaanderen en de gids Gault Millau kozen 20 chefs van beloftevolle restaurants in onze provincie. Zij moeten jongeren overtuigen om in een klasserestaurant te komen dineren, aan wat Westtoer noemt, een zacht prijsje van 45 euro.

Jong Keukengeweld is vandaag gestart en loopt tot 15 november. Jonge mensen tussen 18 en 29 kunnen genieten van een gastronomisch driegangenmenu in 20 restaurants. Het project moet dus twintigers de weg tonen naar jonge chefs die goed bezig zijn.

Volgens Westtoer en Tafelen in Vlaanderen is het een buitenkansje voor jonge mensen om aan 45 euro per menu te kunnen dineren in een toprestaurant. De restaurants van het project Keukengeweld hebben volgens de jury veel in hun mars. Ze zijn geografisch verspreid over de hele provincie. De 45 euro voor het driegangenmenu is inclusief de wijnen. Of jongeren dat nu al dan niet veel geld vinden, moet nog blijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier