Jong gezin dakloos na nachtelijke brand in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

In een appartement boven de broodjeszaak Tomato Room in de Rijselstraat in Torhout – net naast de bekende krantenwinkel ‘t Gazetje – is woensdag even na 4 uur in de vroege morgen brand uitgebroken.

In het appartement op de eerste verdieping, waar de brand woedde, woont een jong koppel met een kindje van zowat een jaar. Het vuur ontstond in de slaapkamer aan de voorzijde. Gelukkig konden het gezin en nog een jongeman die er sliep, tijdig het pand verlaten. De slaapkamer brandde volledig uit en het hele appartement liep ernstige rookschade op.

Uit voorzorg naar ziekenhuis

De Torhoutse brandweer kreeg het vuur gemakkelijk onder controle, maar nam het zekere voor het onzekere en zette de elevator in om het dak van bovenuit te inspecteren. Het eerste deel van de Rijselstraat werd een tijdlang voor alle verkeer afgesloten. De bewoners, van wie er heel wat kleren in de brand bleven, werden uit voorzorg naar het Sint-Rembertziekenhuis gebracht. Het gezin is voorlopig dakloos. In het getroffen gebouw bevond zich destijds de bakkerij Bostyn.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout, van vrijdag 8 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier