Jong culinair talent strijdt voor titel ‘Eerste kok’ op Prosper Montagnéwedstrijd in Brugge

Redactie KW

UPDATE – Tommy Cavaliere van restaurant Innesto in Houthalen is de ‘Eerste kok van België’. Dat bleek vandaag in Brugge tijdens de 59ste editie van de befaamde wedstrijd Prosper Montagné. In de Brugse hotelschool Spermalie werd gestreden voor de grote eer. Wie de Montagnéprijs wint, mag zich voorbereiden op een topcarrière in de keuken.

De kandidaten waren al vroeg in de weer en tegen de middag werd het echt wel hectisch in de keuken. Vijf teams van telkens een kok en hun souschef maakten een voorgerecht, een hoofdschotel en een dessert klaar. Alles moest stipt op tijd geleverd worden.

Hoofd koel houden

Bij de vijf deelnemers ook een West-Vlaamse chef. Roseane Barros da Silva, sous-chef van restaurant Aneth uit Brugge hield het hoofd koel en vond het niet zo erg dat de jury nauwgezet op haar vingers keek. Zij werd tweede voor Sam Van Houcke, de sous-chef van restaurant Onder de Toren in het Oost-Vlaamse Hansbeke.

Beste wijnschenker

Ook in de wijnschenkerscompetitie ging het er ernstig aan toe. Hier werd de ‘Eerste wijnschenker van België’ gekozen. En die eer viel te beurt aan Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten uit Lennik én oud-leerling van Spermalie. Hij eindigde voor

Joachim Bauwens van restaurant Bachus uit Aalter en voor Pieter Fraeyman van restaurant Hertog Jan uit Brugge.

De bedoeling van de Prosper Montagnéwedstrijd is de Belgische keuken promoten en jonge chefs steunen in hun loopbaan.

(SK/BS)

Meer hierover in de journaals van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier