John Nettles (Midsomer Murders) onthult ster op zeedijk in Oostende

Redactie KW

Ook dit jaar kent het Filmfestival van Oostende sterren op de Walk of fame toe aan bekende acteurs of filmmakers. John Nettles, ofwel Inspector Barnaby uit de Britse misdaadserie Midsomer Murder bijvoorbeeld. De bekende acteur heeft van het bezoek aan ons land gebruik gemaakt om in de Westhoek op zoek te gaan naar sporen van de Grote Oorlog.

Een duidelijk vereerde John Nettles onthulde zijn ster op de zeedijk in Oostende. Het is al de 31ste op de Walk of Fame. Nettles krijgt zijn ster ondermeer voor de rol van Chief Inspector Barnaby in Midsomer Murders waarmee hij ook bij ons heel bekend werd.

Ook naar Westhoek

John Nettles kroop dertien seizoenen lang ofwel 81 afleveringen in de huid van Chief Inspector Barnaby. Midsomer Muders speelt zich af in het typisch Britse graafschap Midsomer County. En net dat typisch Britse is volgens de acteur het succes van de misdaadserie.

De steronthulling in Oostende is voor John Nettles maar één van de afspraken tijdens zijn bezoek aan België. Op eigen verzoek heeft hij ook voor het eerst de frontstreek bezocht. Vooral het Flanders Fields museum in Ieper maakte indruk.

(JV/TN)

John Nettles (Midsomer Murders) onthult ster op zeedijk in Oostende

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier