Johan Verstreken waagt zich aan de trabolsport

Redactie KW

We kennen hem van televisie en van de politiek, maar Oostendenaar Johan Verstreken (46) duikt in Eernegem ook af en toe op in de bolletra. Meer nog : op maandag 23 mei speelt hij er in een plaatselijk tornooi de derde ronde.

“Het is behoorlijk druk”, blaast Johan Verstreken. “Ik vlieg van links naar rechts. Af en toe zie ik er tegenop om weer eens in de file naar Brussel te gaan staan. Of om er met de trein drieëneenhalf uur over te doen, zoals nu al een paar keer gebeurd is. Maar ik zit daar zo graag, in het Vlaams Parlement.”

Of hij zichzelf niet beter een appartement zoekt in Brussel ? “Dat heb ik nog overwogen, maar : nee. Ook omdat ik bijna elke avond een vergadering of bespreking heb ergens in West-Vlaanderen.”

En omdat hij zich zo nu en dan laat zien in Eernegem, waar zijn moeder woont. Hij is er lid van de trabolclub De Krabbers : “Een aantal jaar geleden vierden we een verjaardagsfeestje met een tocht op een huifkar. Er werd halt gehouden aan een bolletra en we hebben ons daar rot geamuseerd ! Een buurman van mij in Eernegem hoorde ervan en nodigde mij uit op het jaarfeest van zijn club, De Krabbers. Ik ben lid geworden en één à twee keer per jaar ga ik daar een spelletje spelen. Om dat goed te kunnen, moet je dat eigenlijk elke week doen. Maar merkwaardig genoeg en tot mijn eigen verbazing zit ik nu in de derde ronde.”

Er valt niet naast te kijken : trabollers hebben vaak al een zekere leeftijd… “Klopt, maar net die levenswijsheid vind ik zo fantastisch. Die praten over alles ! En ja, de meesten kennen mij natuurlijk, van de televisie, maar ze worden nooit opdringerig, dat blijft altijd heel aangenaam.”

Of Johan zich vroeger ook aan sport heeft gewaagd ? “Balsporten lagen mij niet : basketbal, voetbal… Ik heb er wel ooit van gedroomd om als skiër deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ik heb veel getraind en stages gevolgd in Zwitserland, maar het is bij dromen gebleven – al heb ik later wel nog skiles gegeven.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

>> Bekijk ook het filmpje waarin Johan Verstreken zijn kunnen (?) in de bolletra demonstreert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier