Johan Vande Lanotte wordt sp.a-fractieleider in Senaat

Redactie KW

Johan Vande Lanotte wordt sp.a-fractieleider in de Senaat. Dat hebben de Vlaamse socialisten op hun fractiedagen in Nieuwpoort beslist. De ex-vicepremier en partijleider treedt zo opnieuw op het politieke voorplan.

De parlementaire sp.a-fracties trokken zondag en maandag naar Nieuwpoort voor de jaarlijkse fractiedagen. Die luiden traditioneel het begin van het nieuwe politieke jaar in.

Voor dat nieuwe politieke jaar krijgen de sp.a-senatoren een nieuwe fractieleider: Johan Vande Lanotte. Hij neemt volgens de partijwoordvoerder de plaats in van Myriam Vanlerberghe en treedt zo opnieuw in de politieke schijnwerpers. Vanlerberghe was zowel fractieleidster als quaestor sinds Geert Lambert (SLP) uit de fractie verdween.

Vande Lanotte nam na de desastreuze federale verkiezingsuitslag van juni 2007 ontslag als sp.a-voorzitter en verdween zo officieel wat van het politieke toneel. Hij ging wel in de Hoge Vergadering zetelen, maar was daar niet echt actief. Als fractieleider komt daar dus verandering in. (Bron: Belga)

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO of kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier