Johan Vande Lanotte verkozen tot internationaal voorzitter van The Coastal Union

Redactie KW

In het Italiaanse Venetië is Johan Vande Lanotte verkozen tot internationaal voorzitter van The Coastal Union. Momenteel loopt daar van 25 tot 28 november de 9de internationale conferentie van The Coastal Union (EUCC). Donderdag wordt Vande Lanotte als nieuwe internationale voorzitter aangeduid. Johan Vande Lanotte werd vanuit de Belgische afdeling als kandidaat naar voor geschoven. Zijn kandidatuur werd unaniem enthousiast ontvangen door de Raadsleden uit de verschillende landen. De Coastal Union koos voor Johan Vande Lanotte omwille van zijn grote politieke ervaring en zijn inspanningen en beleidsresultaten als eerste Noordzeeminister van België (2003-2005).

The Coastal Union (de naam van de Belgische en Nederlandse afdeling is ‘EUCC-Kust & Zee) is de grootste kustorganisatie in Europa. De unie zet zich in voor een samengaan van behoud en ontwikkeling van kust- en zeemilieu. Kust & Zee werkt aan duurzame ontwikkeling en aan het behoud van het eigen karakter van kust en kustplaatsen, natuur, landschap en cultureel erfgoed. Ze heeft 2.700 leden en ledenorganisaties in 40 landen. De organisatie is gesticht in 1989 door wetenschappers, natuurbeschermers, terreinbeheerders en beleidsmensen. Momenteel beschikt de internationale organisatie over 14 landelijke afdelingen, waaronder ook een contactpunt in België. De Belgische Raadspersoon, Kathy Belpaeme, vervult haar functie vanuit de werking van het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer.

Als nieuw internationaal voorzitter moet Johan Vande Lanotte een ambassadeur zijn van de organisatie naar de Europese Unie en de mariene en maritieme sector toe. De voorzitter moet de Coastal Union verder uitbouwen als een internationale organisatie en is in nauw overleg met de staf van de unie ook verantwoordelijk voor het management van de organisatie.

Het voorzitterschap is een vrijwillig engagement en de voorzitter krijgt geen salaris of vergoeding voor zijn werk voor de unie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier