Johan Vande Lanotte neemt ontslag als bemiddelaar

27/01/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Bron: Kw

(UPDATE) Johan Vande Lanotte, die woensdag zijn ontslag heeft aangeboden aan koning Albert II, was precies 98 dagen aan zet als koninklijk bemiddelaar. Op de dag van zijn aanstelling, donderdag 21 oktober, zei de SP.A'er al dat hij 'misschien wel voor de moeilijkste opdracht uit (zijn) politieke loopbaan' stond.

Nadat de koning sinds de verkiezingen van 13 juni al Bart De Wever (N-VA) als verduidelijker had aangesteld, André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) als bemiddelaars en Elio Di Rupo (PS) als preformateur, kwam eind oktober Johan Vande Lanotte het veld in. De argwaan bij N-VA, die vooraf niet geïnformeerd was over de benoeming, was groot. Na drie maanden van vruchteloze communautaire onderhandelingen kreeg Vande Lanotte 'het herstellen van het vertrouwen' tussen de onderhandelende partijen N-VA, PS, CD&V, SP.A, cdH, Groen! en Ecolo als opdracht mee. Ook moest Vande Lanotte de discussie over de financieringswet objectiveren - een opdracht w...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!