Johan Vande Lanotte: “John Crombez lijsttrekker” (SP.A)

Redactie KW

Volgens het huidige scenario wordt John Crombez de West-Vlaamse lijsttrekker voor SP.A bij de komende regionale verkiezingen.

“Uittredende federale politici worden lijstduwer”

„Het huidige scenario voorziet inderdaad dat John Crombez onze lijsttrekker wordt, maar dit is absoluut nog niet definitief”, vertelt SP.A-kopstuk Johan Vande Lanotte. De geruchten dat Vande Lanotte zelf op de Europese lijst zou staan, kloppen volgens de Oostendse politicus niet.

„Het provinciaal dagelijks bestuur van SP.A West-Vlaanderen, waarvan ik voorzitter ben, heeft een voorstel uitgewerkt waarbij Crombez lijsttrekker is en de huidige federale parlementsleden (Vande Lanotte zelf, Myriam Vanlerberghe, Renaat Landuyt en Dalila Douifi) de lijstduwers bij de opvolgers worden.”

“Dit is natuurlijk nog maar een voorstel en we willen zeker niets forceren, maar bij de afdeling Oostende kan dit scenario op veel steun rekenen. Natuurlijk zullen we ook de andere West-Vlaamse afdelingen de kans geven om hun gedacht hierover te zeggen. We willen niets overhaasten, in de loop van januari kunnen we dan de definitieve beslissing nemen”, aldus Johan Vande Lanotte, die benadrukt dat dit scenario enkel zal gelden indien er enkel Vlaamse verkiezingen zijn. “Vallen de federale verkiezingen samen met de Vlaamse verkiezingen, dan zullen we alles opnieuw moeten bekijken.”(SRA)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 21 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier