Johan Sebastian Bach op accordeon in Kortrijk

Redactie KW

Het Festival van Vlaanderen heeft dit weekend in Kortrijk uitgepakt met een bijzonder concert : Johann Sebastian Bach uitgevoerd met een accordeon. Accordeonist Philippe Thuriot is een klassiek geschoold muzikant. In zijn handen krijgt de accordeon een nieuwe dimensie. In de Kortrijkse concertstudio pakte Philippe Thuriot uit met de Goldbergvariaties van Bach.

Bach op accordeon. Het festival van Kortrijk pakt uit met een première. De meester schreef de Goldbergvariaties oorspronkelijk voor een klavecimbel met twee klavieren. De vertolking door Philippe Thuriot is voor heel wat muziekliefhebbers een muzikale uitdaging dat ze niet willen missen.

Hedendaagsde muziek

Als klassieke muzikant tovert Philippe Thuriot zowel populaire musette melodieën als virtuoze jazzklanken uit zijn accordeon. Het instrument heeft zijn wortels in de volksmuziek en is daardoor lang miskend geweest. Accordeon leert je klassieke muziek op een andere manier benaderen aldus Philippe Thuriot. Naast klassiek heeft het festival ook nog een luik hedendaagse muziek en geluidskunst. Festival van Vlaanderen Kortrijk loopt nog tot 13 mei op verschillende locaties in de stad.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Johan Sebastian Bach op accordeon in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier