Johan Ostyn werkte mee aan brochure 'Voor altijd mijn zus, mijn broer'

01/11/08 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Bron: Kw

Jongeren die sterven in het verkeer. Hun aantal is nog altijd veel te talrijk. Telkens is het een mokerslag voor de ouders, dat beseft iedereen. Maar de andere kinderen worden daarbij dikwijls vergeten, door de buitenwereld maar ook in het eigen gezin. „Ik klop mezelf ook op de borst", zegt Johan Ostyn, wiens zoon Dries zes jaar geleden verongelukte.

Vier organisaties die zich bekommeren om de nabestaanden van overleden jongeren, hebben de handen in elkaar geslagen om een brochure uit te geven, waarin de aandacht gaat naar de omgang met broers en zussen van verkeersslachtoffers. Johan Ostyn bracht vanuit eigen ervaring ideeën aan voor de publicatie.Zerk zelf gemaakt Zes jaar geleden was het op 14 oktober dat de toen 19-jarige Dries Ostyn uit Beveren-Roeselare niet meer thuis kwam. Hij werkte voor een diepvriesgroentebedrijf in Zedelgem en had die avond nog enkele klanten bezocht. Onderweg naar huis kwam hij echter op E403 in Lichtervelde met zijn wagen om het leven in nog altijd onduidelijke omstandigheden. Vader Johan werkt als steenhouwer-beeldhouwer in een dochterbedrijf van de Ingelmunsterse firma Monument in Zottegem. De grafzerk voor zijn zoon heeft hij eigenhandig gemaakt, de gedenksteen bij de plaats van het ongeval ook.Gefixeerd Dries was de oudste van drie?: zus Annelies was toen 17, Emily 11. Voor hen evenzeer als voor hun ouders begon dan een moeilijke periode. Johan?: „Ik kon het ongeval maar niet uit mijn hoofd zetten. Er waren vraagtekens, ik moest absoluut weten hoe het gebeurd was, hoe het was kunnen gebeuren. Hoewel er niet echt een schuldige kon worden aangeduid, wilde ik toch méér weten...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!