Johan Depraetere is eerste provincieraadslid voor Lijst Dedecker

Redactie KW

Alhoewel de partij in 2006 nog niet aan de provincieraadsverkiezingen deelnam, krijgt ze nu toch een vertegenwoordiger in de provincieraad : Johan Depraetere uit Wevelgem legt nu donderdag de eed af

Depraetere, een 52-jarige NMBS-bediende, komt in de plaats van SP.A-raadslid Claude Vancoillie uit Menen, die vorige maand is overleden. Hij stond als eerste opvolger geklasseerd op de SP.A-lijst van het district Menen, maar stapte vorig jaar over naar de Lijst Dedecker. Daardoor verliest hij zijn rechten als opvolger niet, maar hij dient wel als onafhankelijke te zetelen.

Wat niet belet uiteraard dat hij in de provincieraad de standpunten van LDD zal verkondigen. De partij liet ondertussen weten dat ze Depraetere volop zal steunen in zijn politieke werk in Brugge. Jean-Marie Dedecker stelt hiervoor alvast zijn persoonlijke medewerker Ignace Vandewalle ter beschikking. Johan Depraetere wordt meteen ook lid van het provinciaal bestuur van LDD. De partij kondigt aan van in 2012 in alle West-Vlaamse districten lijsten in te dienen voor de provincieraad en daarna een heuse fractie te vormen. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier