Jo Libeer aan de top van Voka – VANAVOND STUDIOGAST

Redactie KW

Jo Libeer (54) uit Wevelgem komt aan de top van VOKA, het Vlaamse netwerk van ondernemingen. Jo Libeer is nu baas van VOKA West-Vlaanderen en wordt de algemeen directeur die verantwoordelijk wordt voor de interne organisatie. Hij doet dat samen met Peter Leyman, een oud-topman van Volvo Gent. De twee volgen Philippe Muyters op, die in de Vlaamse regering kwam.

Jo Libeer werd in 1955 in Wevelgem geboren, is gehuwd en heeft één zoon.

Libeer volgde na zijn rechtenstudies aan de KULAK en de KULeuven, een postgraduaat in internationale betrekkingen in Frankrijk. Hij startte zijn professionele loopbaan in het Ministerie van Buitenlandse Zaken (1980-1983).

In 1984 werd Jo Libeer directeur van de Kamer voor Handel en Nijverheid van Kortrijk. Hij werkte mee aan de fusie met de overige 5 West-Vlaamse Kamers (Roeselare, Brugge, Ieper, Veurne en Oostende) en vervult sinds 2002 de functie van gedelegeerd bestuurder van de eengemaakte Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Sinds 2004 maakt de West-Vlaamse Kamer deel uit van de Voka-alliantie tussen de 8 Vlaamse Kamers van Koophandel en het VEV. West-Vlaanderen telt 3400 leden-ondernemingen, op Vlaams niveau vertegenwoordigt de Voka-alliantie 17.000 bedrijven.

In zijn 25-jarige loopbaan bouwde Jo Libeer Voka West-Vlaanderen uit tot een professionele organisatie met een team van 60 enthousiaste medewerkers.

Vanuit zijn functie lag hij ook mee aan de basis van een aantal initiatieven, die sterk verbonden zijn met het economisch weefsel van de regio. Zo is hij bestuurder van Interieur, de Internationale Biënnale voor wooncreativiteit (sinds 1983) en heeft hij mandaten bij o.a. Kortrijk Xpo en de KUL Campus Kortrijk.

In zijn vrije tijd is Jo Libeer een enthousiast wielerliefhebber en gepassioneerd door muziek.

Vanavond is Jo Libeer studiogast bij WTV


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier