„Jeugdsite moet juweeltje worden”

Redactie KW

Het gemeentebestuur organiseerde vorige vrijdag 26 september een infoavond over de plannen die het met de jeugdsite heeft. Plaats van de afspraak was jeugdhuis De Voenke op de jeugdsite zelf. Wie aanwezig was, kreeg te horen dat het domein er na de inrichtingswerken prachtig mooi zal uitzien.

Op de jeugdsite zijn nu al zes jeugdverenigingen gehuisvest : Chiro, KLJ, Moeder Pupegaele, speelpleinwerking, tekenacademie en jeugdhuis De Voenke. Allen hebben een eigen lokaal in een van de paviljoenen op de site. Het muziekonderwijs en kinderopvang ‘t Kuipje komen daar in de toekomst nog bij.

„Doel van deze infoavond was om de mensen uit de buurt en alle geïnteresseerden in te lichten over de stand van zaken op de jeugdsite”, vertelt Isabelle Sissau van de gemeentelijke jeugddienst. „Wat is er al gerealiseerd en wat zal er in de toekomst nog gebeuren ? Doorheen het jaar wordt dit domein immers vrije speelruimte. Iedereen zal hier kunnen komen wandelen, picknicken of spelen. Enkel tijdens de speelpleinwerking in juli en augustus zal dat niet mogelijk zijn. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de omwonenden zich goed voelen bij de ontwikkeling van het domein.”

Bouwkamp

Jeugdschepen Martine Rabaey volgt de realisatie op de voet. Samen met burgemeester Liefooghe werkte zij de voorbije maanden een subsidieaanvraag uit om voor de buitenaanleg van het domein de subsidie van 65.000 euro te kunnen krijgen in het kader van Harmonieus Park- en groenbeheer, waarvan de aanvraag tegen woensdag 1 oktober moest zijn ingediend en waarvan het antwoord nog voor Nieuwjaar wordt verwacht. Restauratiewerken aan de paviljoenen komen ook in aanmerking voor een royale subsidie van 200.000 euro en ook daarvoor wil Alveringem zijn kans wagen, maar deze subsidieaanvraag moet pas in het voorjaar van 2009 klaar zijn. „Als we alles kunnen realiseren, zoals de plannen nu voorliggen, dan wordt het domein een juweeltje”, stelt Martine Rabaey. (AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 3 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier