Jeugdraad voert actie tijdens gemeenteraad

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Brugge heeft een delegatie van de jeugdraad actie gevoerd. De jongeren namen tijdens de bespreking van het jeugdbeleidsplan plaats op de publiekstribune met enkele bordjes met daarop hun tien frustraties. De jeugdraad stelt dat bepaalde dossiers te lang aanslepen en dat anderzijds de jongste tijd een aantal verkeerde beslissingen zijn genomen.

Stadsfuifzaal Kant

De Brugse Jeugdraad vindt dat het dossier over de nieuwe stadsfuifzaal Kant te lang aansleept. Daarnaast worden privé-uitbaters die hun zaal voor fuiven willen openstellen onvoldoende ondersteund. De vloer in jeugdhuis Comma moet ook dringend onder handen genomen. De jeugdraad vindt het daarenboven niet kunnen dat het stadsbestuur enkele muziekgenres verbiedt.

Het alcoholverkoopverbod in nachtwinkels tijdens de zomermaanden kan volgens de adviesraad niet. Het is niet gefundeerd en weegt op de zomerse sfeer in de stad.

Studentenstad

Als Brugge de naam studentenstad echt wil verdienen, moet het volgens haar jeugdraad ook investeren in voldoende betaalbare studentenhuisvesting. Dit probleem moet ook aangepakt om een antwoord te bieden op de braindrain. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier