Jeugdraad organiseert Spel Zonder Grenzen

Redactie KW

Op 2 mei is er opnieuw Spel Zonder Grenzen, een spel waarin verschillende groepen met elkaar strijden én waarbij verschillende vaardigheden getest worden. De inzet is hoog want drie groepen kunnen een prijs winnen.

Drie jaar geleden werd dit evenement opgericht door acht jonge mensen die iets wilden doen voor de jongeren in Roeselare. Zij beslisten om iets te organiseren om jeugdbewegingen in Roeselare en omstreken met elkaar in contact te brengen. Ook wilden zij op die manier de groepen aan teambuilding laten doen. Zo kwam Spel Zonder Grenzen uit de bus. „We proberen verschillende vaardigheden te testen aan de hand van onze spelen”, vertelt Lore Sambaer, voorzitster van de jeugdraad.

„Kennis, durf, moed, creativiteit en teamwork zijn belangrijke factoren in het spel. Ook moet je plat op uw bek durven gaan, tegen water kunnen, je evenwicht kunnen behouden, enz… Het is gewoon een te gekke namiddag waar alle groepen zich elk jaar te pletter amuseren.”

Voor iedereen

In het eerste jaar dat het evenement georganiseerd werd, konden enkel jeugdbewegingen meedoen. Maar dat is veranderd. Individuele jongeren, bijvoorbeeld een bende vrienden, kunnen vanaf zes personen ook een groep vormen. En voor het gewone publiek dat niet meedoet aan het spel, zijn er ook enkele randactiviteiten voorzien. Men kan bijvoorbeeld rustig meegenieten al kijkend met een drankje of een braadworst in de hand. (Charlotte Dewaele)

Spel zonder grenzen gaat door op zaterdag 2 mei. Inschrijven kan nog tot donderdag 30 april bij Lore Sambaer, loresambaer@hotmail.com. of telefonisch bij Lore op het nummer 0485753047. Ook op de site www.jeugdraadroeselare.be kan je je nog steeds inschrijven én vind je er meer informatie in verband met Spel Zonder Grenzen. Men moet minimum met zes personen per groep zijn.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 1 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier